2012. november 19.

Mindig-mindenkor...

"Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." - írta Péter a sok nehézség között hányódó keresztyéneknek. Ez a bibliai vers sokszor elém került már az életem során, és mindig szolgálatra sarkallt. Mert nem tehetem meg, hogy ne beszéljek arról az elő reménységemről, aki Jézus Krisztus.

Néha csodálkozom azon, amikor keresztyének arról panaszkodnak, hogy mennyire lehetetlen ma Róla, a Reménységről, bizonyságot tenni. Magam is hajlok arra olykor-olykor, hogy keserűen megállapítsam, mennyire beszűkültek a lehetőségeink. 

Azután jön az Úr, és felülírja kicsinyhitűségemet, és a bizonyságtétel ott is felhangzik, ahol arra az ember a legkevésbé sem számítana! Egy egyszerű lelkész gyermek ajkán, egy tehetségkutató valóságsóban. És amikor tisztán, az ének hangjain keresztül megszólal Isten dicsérete, akkor nincsen senki, akit ne rázna ki a hideg...



3 megjegyzés:

Marietta írta...

Köszönöm!

Névtelen írta...


"Énekeljetek Istennek, énekeljetek;énekeljetek királyunknak,énekeljetek!Mert az egész föld királya az Isten:énekeljetek bölcsességgel."
(A zsoltárok könyve 47,7-8)

Talán nem veszi tolakodásnak sem a bejegyzés írója, sem az olvasója-, ha a dal magyar szövegét, itt és most közzéteszem.
Bár maga a dallam is magával ragadott,és a "HOSANNA" szó utalt arra, hogy egy Jézust dicsőítő éneket hallok -, azonban az idegen nyelv ismerete hiánya folytán, nem értettem a dal üzenetét.
Számomra kerek egésszé csak akkor vált a dal, amikor rátalálva a magyar szövegre, a szavak is eljutottak a lelkemig!!!

" Hozsanna...

Látom a dicsőség Királyát
tűzfelhőkben visszatér,
és hódol majd a mindenség.

Látom örök kegyelmét,
elfedezi vétkeink,
megváltottak éneklik

Hozsanna, hozsanna, hozsanna a magasságban.

Látok egy nemzedéket
kik felemelik ezt a helyet
önzetlen hittel, önzetlen hittel.

Egy nép, mely minden harcát
térden álla vívja meg.
Ébredést kér és győztes lesz!

Hozsanna, hozsanna, hozsanna a magasságban.

Gyógyíts meg és tisztíts meg,
hogy lássam amit, te nyisd meg szemeimet.
Hadd szeressek, úgy mint Te szerettél!
Törd meg szívem, ahogy a tied megtört.
Teljesen Uram tied vagyok.
Készen állok majd előtted.

Hozsanna, hozsanna, hozsanna a magasságban."

Hála és dicsőség Istennek, hogy az ember legszebb hangszerén - az ének hangján - magasztalta dicsérte az Urat, ez a fiatal ember: Hederson Dávid ! És nem is akárhogyan...!!!

üdvözlettel,
:)NC





M. Fehérvári Judit írta...

Valóban Hála!