2012. szeptember 5.

Egy váratlan látogatás...

Tegnap délelőtt váratlan vendégünk volt. Egy pünkösdista fiatalember kopogott be hozzánk. A gyöngyösi reformátusoktól érkezett, és Egerbe tartott. Egy olyan misszióban dolgozik, amelyik az abortuszok ellen emel szót. A missziót támogatja Szócska Miklós államtitkár is, valamint együttműködnek az Alpha Szövetséggel, amely szlogenje szerint "egy termékeny és gondoskodó társadalomért dolgozik".

A fiatalember, aki egyébként leszázalékolásáig, asztalosként dolgozott Veszprémben. Majd egyik pillanatról a másikra lebénult az egyik lába. Végül Budapesten az Ortopéd Klinikán több gerincsérvet állapítottak meg nála. Megműtötték, de a műtét következtében, bár bottal járni tud, de csökkent munkaképességű lett. Elvesztette állását, özvegy édesanyja nem tudta őt támogatni, míg végül mindent elveszítve hajléktalanként élt. Hajléktalanként szólította meg őt Isten, és úgy érzete többet szeretne tenni a fiatalokért, ezért elkezdte a pünkösdista teológiát. A hajléktalan szállóról járt be az óráira. A testvérei segítségével, és saját takarékoskodásával, ma Budapesten lakása van, és egy rozzant autóval járja az országot, hogy az abortusz ellen kampányoljon.

Kórházról-kórházra jár, az utcán beszélget fiatalokkal, szórólapozik, előadásokat tart. A maga egyszerű módján fékezi a bűnt, ahogy ő mondta: "kinn az utcán járva". Van úgy, hogy hónapokig az autójában él, de megszokta ezt még a hajléktalan korszakából. Mert mennie kell, Isten erre indítja őt. 

Kicsit utánaolvastam annak, amit elmondott. S valóban megdöbbentő adatokra találtam! Magyarországon 2011-ben óránként 5 abortusz végeztek el (Origo), annak ellenére, hogy folyamatosan csökken az ilyen műtétek száma. Hazánkban 1957 óta 6 millió abortuszt végeztek el (Wikipedia). Döbbenetes ez a szám!
Sokkoló kép, amely egy abortált gyermekről készült.
Azon gondolkodtam, hogy vajon mennyivel lennénk ma többen, ha megszületik ez a 6 millió gyermek, és azoknak is születik gyermekük? És innentől kezdve ez már gazdasági kérdés is, nemcsak lelki-etikai.

Mai bejegyzésem végén még két honlapot ajánlok: Válságterhesség.hu, A-HA.hu. Érdemes ezeket is megnézni!

0 megjegyzés: