2011. április 17.

Milyen szőrnyű is lenne...

Az Index hírportálon olvastam a következőket: "Közírók figyeltek fel az írásjelhasználat egy különös, értelemzavaró esetére az Alaptörvény tervezetében: mivel a mottóul használt Himnusz-idézet (Isten, áldd meg a magyart!) idézőjel nélkül szerepel, vagyis akár jogi értelmű felszólításnak is tekinthető. Az Országgyűlés sajtófőnöke a lapnak péntek délután nem tudott érdemi információval szolgálni az üggyel kapcsolatban."

Természetesen értem azt, hogy senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy áldja Istent. A kényszerített hit az nem hit. Mégis kár, hogy a közírók szerint ez az egyik legnagyobb hiba az alkotmány-tervezetben. Szegény emberek még félreértenék, és azt gondolnák, hogy Isten imádniuk kell. Ennél pedig tényleg nincsen szörnyűbb dolog a világon.

Eljátszottam a gondolttal, hogy milyen lenne ez az ország, ha az emberek nagy többsége megadná Istennek, ami Istené? De ehelyett megadja a császárnak azt, ami Istené (Czakó Gábor)... Kár, hogy az emberek nem értik, hogy a gazdasági fellendülés elképzelhetetlen erkölcsi megújulás nélkül...

0 megjegyzés: