2015. október 27.

TUDOMÁNY - KIS CSAVARRAL...

Bizonyosan nem vagyok egyedül azzal, hogy vonz a világűr végtelenje, és érdekel a tudomány. Annak ellenére, hogy nem az erősségem sem a matematika, sem a fizika, és úgy egyáltalán a reáltárgyak. Bizonyosan nehezen ülnék végig egy száraz tudományos előadást. Igaz, ez nagyban függene attól is, hogy ki az előadó, és attól is, hogy hogyan adja elő azt, amit. S ahogy tapasztalom, ezzel sokan vannak így! A fiatalok különösen. 

De egy fiatal zeneszerző: John D. Boswell, gondolt egyet, és elkezdett remixeket gyártani tudományos műsorokból, előadásokból, tudósok előadásaiból. Hogy miért? "A tudomány és a zene az én két szenvedélyem. Úgy gondoltam, hogy ötvöznöm kell a kettőt, azzal a céllal, hogy értelmes üzenetet juttassak el a hallgatókhoz oly módon, hogy közben élvezetes zenei élményt nyújtok" - vallott erről az ifjú zeneszerző. 

Így jött létre a "Symphony Of Science" nevű zenei projekt, amely olyan híres tudósokat és filozófusokat "énekeltetett" meg, mint például Neil deGrasse Tayson (amerikai asztorfizikus), vagy Carl Sagan (csillagász). Hogy mi is lett mindebből? A döntést olvasóimra bízom...

(Annyit elárulok még, hogy a klipekben szereplő előadók és tudósok a zene területén nem annyira jók, mint a tudományokban. De van egy Auto-Tune nevű eszköz, magyarul énekprocesszor, amely a beszédből is elfogadható "énekhangot" tud produkálni.)


Az alábbi videóhoz magyar felirat is kapcsolható! Érdemes!

0 megjegyzés: