2012. szeptember 1.

Nemcsak apáknak...

Holnap Jeftéről (Bírák 11) fogok szolgálni. Jeftéről, aki nem kívánt gyermek volt. Egy baleset. Házasságon kívül született, anyja pedig egy prostituált volt. Testvérei megvetették, a társadalom kilökte magából. Számkivetett emberként élt. Végül olyan mélyre süllyedt, hogy bűnözésből élt.

Ki volt a hibás azért, mert ilyen mélyre süllyedt? Sokan azt mondanák, hogy ő. Hiszen ki választotta magának a bűnözői életet? De valami mégis megelőzte a választását. Apja döntése és tette. Apja házasságtörése - bármilyen lényegtelennek is tűnik - mégis egy bizonyos pályára állította ennek a fiúnak az életét. Jefte még meg sem született, és máris olyan hátránnyal indult az életre, amelyet Isten kegyelme nélkül képtelen volt legyőzni.

Vajon te milyen példaképe vagy azoknak a fiataloknak, akik a környezetedben élnek? A fiaidnak, a lányaidnak, az unokáidnak? Miről tanít az életed?

Jefte története számomra, édesapa számára nagyon elgondolkodtató. S az is, ahogyan Isten mégis belenyúl ennek a fiúnak az életébe, és megtöri "átokláncot". A fiú mégsem bűnözőként hal meg, hanem az Istenbe vetett hit hőseként beleírta magát a Bibliába... (Zsidók 11,32)

0 megjegyzés: