CÉLOZD MEG A MENNYET, ÉS RÁADÁSKÉNT MEGKAPOD A FÖLDET IS." C.S Lewis

2012. szeptember 1.

Nemcsak apáknak...


Holnap Jeftéről (Bírák 11) fogok szolgálni. Jeftéről, aki nem kívánt gyermek volt. Egy baleset. Házasságon kívül született, anyja pedig egy prostituált volt. Testvérei megvetették, a társadalom kilökte magából. Számkivetett emberként élt. Végül olyan mélyre süllyedt, hogy bűnözésből élt.

Ki volt a hibás azért, mert ilyen mélyre süllyedt? Sokan azt mondanák, hogy ő. Hiszen ki választotta magának a bűnözői életet? De valami mégis megelőzte a választását. Apja döntése és tette. Apja házasságtörése - bármilyen lényegtelennek is tűnik - mégis egy bizonyos pályára állította ennek a fiúnak az életét. Jefte még meg sem született, és máris olyan hátránnyal indult az életre, amelyet Isten kegyelme nélkül képtelen volt legyőzni.

Vajon te milyen példaképe vagy azoknak a fiataloknak, akik a környezetedben élnek? A fiaidnak, a lányaidnak, az unokáidnak? Miről tanít az életed?

Jefte története számomra, édesapa számára nagyon elgondolkodtató. S az is, ahogyan Isten mégis belenyúl ennek a fiúnak az életébe, és megtöri "átokláncot". A fiú mégsem bűnözőként hal meg, hanem az Istenbe vetett hit hőseként beleírta magát a Bibliába... (Zsidók 11,32)

0 megjegyzés: