2011. február 26.

Filmajánló: Isten a vádlottak padján

1943. Auschwitz. Egy rideg barakk mélyén, egy csapat férfi várja a halált. Van közöttük fizikus, kesztyűkészítő, két rabbi, egy jogászprofesszor, egy férfi, akinek három gyermekét vitték el a nácik, egy bűnöző, aki rájuk vigyáz, egy apa és a fia, akik még a halál torkában sem képesek elengedni ellentéteiket. 

Miközben várják a halált, az elgázosítást, elkeseredett küzdelmet folytatnak azért, hogy megértsék azt, hogy miért történik velük mindez, hogy miért jutottak haláltáborba, és hogy miért kell így meghalniuk. Miközben várják, hogy kiderüljön, a gázkamrákba menők közé válogatták-e őket, a nácik már-már elviselhetetlen kegyetlensége közepette a foglyok választ keresnek kérdésükre: milyen lehet Isten természete, hogy jóváhagy ennyi szenvedést? Bíróságot hoznak létre, és a vádlottak padjára ültetik a Mindenhatót, hogy számon kérjék azt, hogy megszegte a zsidókkal kötött szövetségét. 

Érvek és ellenérvek hangoznak el Isten ellen és mellett, miközben remény és reménytelenség, hit és hitetlenség, bizalom és elbizonytalanodás, emberség és embertelenség feszül egymásnak. Hol ez, hol az lesz úrrá a szíveken. Végül aztán ítélet születik...

A filmet  megtekinthetitek gyülekezetünk honlapján! A tartalmas, ámde nem könnyed 1 óra 46 perces filmet ajánlom mindannyiótok figyelmébe. Ugrás a filmhez!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Elgázositás" csak olyan beteg emberek kerültek elgázositásra, melyek halálos fertőzések miatt váltak veszélyessé a munkatáborosok között. Nem értem, bebizonyitott tény ez, miért kell még mindig ezzel a tömegeket széditeni.