2017. január 16.

AZ ŰR AZ ŰR NÉLKÜL...

Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe? A tudomány népszerűsítői közül bárki megirigyelné ezt a zseniális, de nagyon egyszerű térképet, amely végre gyorsan bemutatja mi minden van a Naprendszerben.

 A Naprendszer hatalmas mérete miatt beláthatatlannak tűnik az emberi elme számára, de mi lenne ha az űrt kivennénk az egyenletből? - ez volt az ihlető gondolata ennek a térképnek. Itt ugyanis az üres és végtelen űr nélkül láthatjuk, hogy egyes bolygók, aszteroidák és más, szilárd elemek mennyi helyet is foglalnak.


Ahogy a World and Science Földet kiegészítő térképén látható, nem is olyan sokat, mint a legtöbben gondolnák, és ebből a Vénusz óriási helyet foglal el. Az angol nyelvű térképből is jól kivehető, hogy a Mars hány kontinensnyi területtel bír, a Hold pedig körülbelül akkora, mintha Dél-Amerikát "összegyúrnák".

Az már kicsit ijesztő, hogy aszteroidából annyi van a Naprendszerben, amely egész Ázsiát beterítené, és ebben a számításban csak az 1 négyzetkilométernél nagyobb példányok vannak benne.

Forrás: hvg.hu

0 megjegyzés: