2013. december 22.

Abigail Smith története

A fiatal fotós, Abigail Smith a közelmúltban hunyt el a rák egyik ritka fajtájában. A lány betegsége mindössze tavaly derült ki, 2012 decemberében pedig a rák a tüdejébe is átterjedt. 

Orvosilag már menthetetlen volt. Mikor mindezt az orvosa tudatta vele, a lány ez mondta: „Nem mi döntjük el, hogy milyen kártyákat kapunk az életben, de mi döntjük el, hogy hogyan játsszuk ki őket. Eldönthetjük, hogy hálásak vagy keserűek leszünk.” 

Abby a hálát választotta a keserűség helyett. A családján és barátain túl egy egész közösség gyászolja a fiatal lányt. De azok, akik a legjobban ismerték, tudják, hogy így megszabadult ezzel a ráktól való szenvedéseitől. A hivatásos fotósként dolgozó lánynál 2012 elején diagnosztizálták a sejt szarkómát. 

2013. december 7-én Abby meghalt, de előtte videó formájában üzent a világnak és beszélt a legfontosabb kérdésekről. Vannak, akik szerint a halála nem volt győzelem, de a 24 éves lány mindig a legteljesebben akarta élni az életét. Pozitív gondolkodású volt és túlélőnek tartotta magát. November elején már közölte, hogy ő készen áll a halálra, a fájdalmai akkor már elviselhetetlenek voltak. De a környezete felé soha nem mutatta mekkora harcot vív a rákkal. Mindig mosoly volt az arcán. 

Sokak számára a halálos beteg lány reménysugár volt, hiszen különbözött más emberektől hitében, akaratában, kitartásában. Tudta, hogy Isten már legyőzte a gonoszságot. A bátyja Amos pedig egy Facebook-oldalt hozott létre Csodálatos Abby név alatt, így az emberek egyre többen ismerték meg Abby történetét, mindennapjait, küzdelmeit és bátorságát. A halálhíre is először a közösségi médián keresztül jelent meg és terjedt el. 

A lány nem akarta, hogy lássák a szenvedéseit az emberek, csak fotósként szerette volna, hogy gondoljanak rá. Szerencsésnek tartotta magát, hogy barátok vették körül, akikre mindig számíthatott. Az elmúlt két évben pedig sokat utazott, több ezer embernek beszélt Istenről. Miután megtudta, hogy beteg, megműtötték, hogy eltávolítsák a daganatot. 

Hónapokkal később azonban kiderült, hogy átterjedt a tüdejére is. Ekkor a lány elhatározta, hogy nem kér több sugárkezelést és kemoterápiát. Természetesen akarja leélni a hátralévő napjait. „Nincs kétségem afelől, hogy Isten adta a kegyelmet és az erőt minden pillanatban – enélkül nem tudtam volna mindezen átmenni”- mondta a lány nem sokkal ezelőtt. 

Az utolsó nyilvános videón, amit a testvérei tettek fel a Facebookra arról beszélt, hogy megértette, hogy miért nem gyógyult meg. A csoda csak egy átmeneti megoldás – mondta – Ő soha nem akart híres lenni, de most mégis gazdagnak érzi magát. „Minden barátság gazdag volt és teljes”— nyilatkozta a lány. 

0 megjegyzés: